telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

Hogyan kezeld az érzelmeket az esküvőn?

Hogyan kezeld az érzelmeket az esküvőn?

A saját esküvődön a derűlátás és a humorérzék sokat segíthet az érzelmek kezelésében.

A könnyek, örömmámor, de az idegesség is nagyon sok esküvő kísérője.Van aki azért sír, mert egy álom vált valóra, van aki azért, mert a lányuk elmegy a háztól vagy van aki azért, mert meglátja a gyönyörű dekorációt. S bizony még mi magunk, fotósok is hullatunk könnyeket, amikor pl. igazi, nem megjátszott, érzelmekben dús búcsúztatót látunk. A felfokozott hangulat egy esküvőn olyan, mint amikor egy kisgyerek beleszalad egy tóba – felkavarja a vizet és sok idő kell ahozz, hogy a víz ismét tiszta legyen.

svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_003.jpg


Ezektől a reakcióktól azonban nem kell megijedni, a legfőbb ok ezeknek a feszültség. Ez már az előkészületeknél kihathat az egész családra és olykor még az ifjú párra is, de ezen sem kell meglepődni. Az életben először van esküvőd – reméljük utoljára is:-) Szeretnél mindent rendben találni és rendesen megszervezni, legyél akár menyasszony, vőlegény vagy szülő.

Mivel először csinálsz ilyet, semmi értelme idegeskedni azon, ami még talán meg sem történt vagy hogy pl. a fehér szalvéta nem megfelelő méretű lett. Ilyenkor jó, ha van egy barát vagy barátnő, akinek elmondod az aggodalmaidat, így könnyebb lesz kezelni az érzelmeket.

 


svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_004.jpg

 

Az egyik legnehezebb dolga az esküvőn az érzelmeket illetően a szülőknek van. Amikor az örömanya meglátja a gyönyörű fehér ruhában az egyetlen lányát, szinte másodpercek alatt végigfut előtte az egész eddigi közös életük. A pólyás kislányból egy hercegnő lett – aki már nem az övé, képletesen szólva.Ilyenkor az öröm, a pozitív büszkeség vagy a múlt, heves érzelemeket, könnyeket és sírást hozhat elő. Egy odaadó szülő természetesen elismeri, hogy eljött az idő, hogy a gyermek elhagyja a házat. Ilyenkor a könnyeket, a sírást szabadjára kell engedni és nem szabad elfolytani.

 

svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_002.jpg


Van olyan menyasszony, aki szó szerint retteg valamilyen katasztrófától az esküvő napján – elromlik a bérelt old timer és elkésünk a szertartásról, szakadni fog az eső vagy elkésik valamelyik szolgáltató.

Erről eszembe jut egy rövid kis történet. Budapesten fotózva egy dugóba került a nászmenet és az idő rohamosan fogyott. Amikor odaértünk a szertartás helyszínére, nem volt parkoló – még a menyasszonyi autónak sem. A fénysebességet lehagyva kerestünk helyet az autóknak, kisebb nagyobb sikerrel. Amikor aztán 20 perccel megkésve minden érintett elfoglalta a helyét a ceremónia kezdéshez a vőlegény, csak nevetett egy nagyot és ezt mondta: “Nem mindegy? Nélkülünk úgysem kezdétek volna el.”


Szóval számolni kell az előre nem látható eseményekkel, de nagy részük soha nem fog bekövetkezni. Ha pedig elkezdenek a kisbalták potyogni az égből, a derűlátás és a humorérzék mindig jól jön.

Ha valami talán nem úgy jön össze, ahogy elképzelted, ne engedj az érzéseknek és próbálj kevésbé ideges lenni. Gondolj arra, hogy pár év múlva már csak egy jót fogtok nevetni a történteken.

 

SZERETNÉK MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT KÉRNI

 

SZERETNÉK TÖBBET TUDNI RÓLATOK


 Vissza a többi blogbejegyzéshez