telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

HU - A kimerítő Nagy Nap hogyan lehet boldog?

HU - A kimerítő Nagy Nap hogyan lehet boldog?

Minél gondosabban terveztek és minél előrelátóbbak vagytok, annál kevésbé lesztek fáradtak az esküvő napján vagy akár még utána is.

“Hullák vagyunk Gyuri” - hangzott el pár hónapja az esküvő után a hétfői fotózáson - “de marha jó volt”!

Igen, az esküvő napja sokaknak a legboldogabb nap az életében, de el kell hogy mondjuk, fárasztó is egyben. Korán kelni és egész nap talpon lenni nem könnyű. Emellett pedig lehet még sok más megterhelő dolog - már az előkészületeknél is. Nézzzünk pár okot, illetve néhány hasznos tippet.


A szülőktől is függ a Nagy Nap sikere! De nem mindig jó, ha engednek a csábításnak és talán a saját elképzeléseiket szeretnék megvalósítani a gyermekük esküvőjén. Előfordulhat, hogy ez nem teljesen egyezik a tiétekkel, ami aztán véleménykülönbségeket szülhet. A megoldás olykor nem is olyan egyszerű. Azt jó leszögezni, hogy bár Ti ketten hozzátok meg a végső döntést mindenben, hasznos lehet, ha meghallgatjátok egymást, tapintatosan és türelmesen megbeszélitek a nehézségeket és ti tesztek engedményeket. Ez hosszútávon jócskán csökkentheti a stresszt.

Az esküvő napja és az azt megelőző hetek, hónapok egy érzelmektől túlfűtött időszak. Egy kis előrelátás és alapos tervezés segíthet, hogy ne a kimerültség jellemezze.


Az előkészületek nagyon szerteágazóak – dekort intézni, lefoglalni a vőfélyt, előkóstolásokon részt venni, kiválasztani és netán s.k. elkészíteni a kis köszönő-ajándékokat, stb. A lehetőségek tárháza határtalan, az esküvőre szánt költségvetésetek viszont végesek. De nem kell annyira megijedni :-)

Minél gondosabban terveztek és minél előrelátóbbak vagytok, annál kevésbé lesztek fáradtak az esküvő napján vagy akár még utána is. Állítsatok össze egy listát a becsült és a valós kiadásokról. Írjátok magatoknak a határidőket, hogy mit mikorra kell elintézni. Fejben megjegyezni mindezt olyan, mint egy párás ablakra rajzolni - idővel eltűnik. Nagyon sok pár jegyzetfüzettel jön a megbeszélésekre és mi is használunk ilyet. Kérdezzetek!! Olyanokat, akiknek nemrég volt az esküvőjük vagy minket, akik sok mindent láttuk és tapasztaltunk :-)


Ami még nagyon fontos az esküvő szervezése és a napi rutin, pl. munkába járás mellett, az a pihenés. Ha eleget alszol, azzal regenerálod a testedés az elméd, frissebb és üdébb leszel. Alvás előtt a mobilt tedd olyan üzemmódba, hogy ne zavarjon. Nem baj, ha hív a fotósod, hogy akkor hogyan is lesz szombaton a menet, türelmes ember és megvárja amíg felkelsz :-) A nagyobb döntéséket hasznosabb lehet egy kiadós alvás és egy jó kávé után hozni, de erről majd egy következő bejegyzésben írunk.


Szóval tervezz alaposan előre, pihenj eleget és nyíltan kommunikálj!

 

SZERETNÉK MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT KÉRNI


 Vissza a többi blogbejegyzéshez