telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

HU - Hogyan segíthet a kommunikáció az esküvő szervezésében?

HU - Hogyan segíthet a kommunikáció az esküvő szervezésében?

„AZ ESKÜVŐM napja életem egyik legboldogabb napja volt” — mondta nemrég egy barátom, aki már 50 éve házas! Amikor megkérdeztem tőle, miért, a válasz egyértelmű volt - “mert mindent megbeszéltünk.”
Persze egy 1960-as esküvő teljesen más mint egy mai, de az alap azóta sem változott. A nyílt kommunikáció jó alap a Nagy Nap megszervezéséhez. Viszont ha nem beszélitek meg egymással jó előre még a legapróbb részleteket is, akkor akár kisebb káosz is lehet az esküvőn.

svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_005.jpg

 

Sokan osszák ezt a véleményt: „Inkább a menyasszony dönt még a nagyobb dolgokban is és a vőlegénynek kevesebb beleszólása van.” Persze nem mindenki van megáldva szervezési képeségekkel és nem minden vőlegény tud otthonosan mozogni az esküvő körüli dolgokban. Ám az, ahogyan kommunikáltok az esküvő szervezése alatt, előre megmutathatja még akár azt is, hogy milyen lehet a házasságotok!


Ha nem is szeretsz beszélgetni, azt tudni kell, hogy a kommunikáció egyértelműen növeli az örömödet. Sok csalódás elkerülhető, ha először egymás között beszélitek meg a terveket az esküvőre, a szóba jöhető helyszíneket, a menyasszonyi ruhát, az esküvői vacsora menüjét, a dekorációt stb.

 

svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_008.jpg

 

 

 

 

 


Pár éve, amikor leültünk egy párral megbeszélni a fotózás körüli dolgokat, elmondták, hogy már a szervezés elején többek közt milyen gondjaik voltak. Robi azt szerette volna, hogy minden barátja ott legyen még a vacsorán is, illetve szerette volna,ha a leendő felesége nem hagyományos fehér ruhát vesz fel. Évi pedig pont fordítva - egyszerű, kis létszámú esküvő, szolíd uszály nélküli ruha.

 

svadobny-fotograf_hotel-chateau-bela_007.jpg

 

 

Hogyan oldották meg?

 - költségvetést készítettek

- minden kisebb és nagyobb dolgot alaposan átbeszéltek

 -tanácsot kértek olyanoktól, akik boldog házasságban élnek már egy ideje


Tudom, magam ellen beszélek, de az esküvő ma már iparág lett. A gombamód szaporodó esküvői kiállítások illetve az elektronikus média hatására sokan e miatt az egy nap miatt olyan adósságba verhetik magukat, hogy aztán hosszú évekig nem bírnak kikerülni belőle.Ti ne legyetek ilyenek. Ha mindent alaposan átbeszéltek, akkor az esküvőtök napja az öröm forrása lesz.

 

SZERETNÉK MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT KÉRNI

 

SZERETNÉK TÖBBET TUDNI RÓLATOK

 


 Vissza a többi blogbejegyzéshez