telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

HU - Miért jó az ésszerűség egy esküvőn?

HU - Miért jó az ésszerűség egy esküvőn?

Ha ésszerűen gondolkodsz magadról illetve másokról, boldogabb lehetsz a Nagy Napon

AMIKOR valóra válnak az álmaink, és megvalósítjuk céljainkat, akkor elégedettség tölt el bennünket. De el kell ismernünk, hogy sokszor nem az álmainknak és elvárásainknak megfelelően alakulnak a dolgok – még az esküvőnkön sem. Ha nem minden alakul úgy az esküvődön, ahogyan azt szeretted volna, akkor talán dühös lehetsz magadra, sőt, talán másokra is.

A mai elektronikus világban úgy tűnhet, minél inkább próbálsz lépést tartani az esküvői divattal, annál inkább lemaradsz róla. Az Insta és a Pinterest olyan követelményeket támaszthatnak, amiket nem mindenki tud teljesíteni. Ha pedig nem tudod megvalósítani azt, amit egy esküvői képen vagy amerikai blogon láttál, talán még hajlamos lehetsz arra is, hogy a Nagy Napot ne éld át boldogan.
Ennek az egyik oka az ésszerűtlen elvárások magaddal szemben vagy a szolgáltatókkal szemben. Az ilyen hozzáállás könnyen maximalistává tehet, ill. irreális elvárásokat szülhet.

Nézzünk néhány ilyen helyzetet:

,, Nagyon jók lettek a képek, de szeretnélek megkérni hogy a vőlegényem fogait fehérítsd ki fotosoppal,,
,, Olyan képeket készíts majd nekünk is, amiket a prágai fotózáson csináltál a multkoriaknak,,
,, Minden olyan szépen alakult, de elkezdett esni az eső,,
,, Csalódott vagyok a bulin készült képeink láttán. Néztem mások esküvői képeit és azokon sokkal
többen táncoltak ,,

Vagy a kedvencem amit a dekoros kollégáktól hallottam:
,,Nekünk is olyan dekorációt készíts, amit a kastélyban láttunk – de csak ennyit tudunk rászánni.

Ezek a példák - és persze még rengeteg más - megmutatják, hogy mi minden miatt lehetsz csalódott az esküvődön. Hallottam egy mondást ezzel kapcsolatban: „Elvárni, hogy az élet mindig úgy alakuljon, ahogy én akarom, annyi, mint beengedni az ajtón a csalódottságot.”


Szóval ha Te el akarod kerülni ezt, talán változtatni kellene egy kicsit a gondolkodásodon. Ha a valóságnak megfelelően látod a korlátaidat és a lehetőségeidet, akkor elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy, nem viszonyítod magadat másokhoz, elfogadod azt a vitathatalan tényt, hogy minden esküvő egyedi, minden násznép másként viselkedik, megelégszel azzal a pénzügyi kerettel, amid van, stb.

Ha ésszerűek az elvárásaid, akkor a Nagy Napot boldogan fogod átélni. Reális, elérhető dolgokat igyekezz tervezni az esküvőtökre, s ennek köszönhetően nagyobb lesz az örömötök és elégedettebbek lesztek.

 

Van amikor nem minden jön össze tökéletesen:

 

SZERETNÉK MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT KÉRNI


 Vissza a többi blogbejegyzéshez