telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

A foglalód és a koronavírus

A foglalód és a koronavírus

 

#nekérdvisszaafoglalót

 Hogy miért?


   Amit biztosan tudunk és megkérdőjelezhetetlenül kijelenthetünk, hogy a jelenlegi váratlan helyzet, ami a koronavírus terjedése miatt állt elő, mindannyiunkat érinti. Kivétel nélkül! Azt is, aki összeesküvés-elméleteket lát a háttérben, azt is, aki még most is szkeptikus akár a hatását akár a lefolyását tekintve!

Azt is, aki túl szigorúnak véli vagy korlátozásnak éli meg az óvintézkedéseket és azt a sok-sok (nem) hétköznapi hőst, aki éjt nappallá téve azon dolgozik (egészségügyi dolgozók, elárusítónők, kamionsofőrök, rendőrök - közülük is van nagyon sok kedves megbízónk), hogy enyhítse, javítsa a jelenlegi körülményeket és Téged is, aki most olvasod....

Nem akarjuk dramatizálni a dolgokat, de jelenleg nincs olyan ember, aki ne érezné meg ennek hatását. Sokan sok szempontból írtak már erről, mi sem hagyhatjuk szó nélkül a sajátunkat. Nyilván most mindenki veszít. Anyagilag biztosan. A kérdés, hogy mekkora lesz ez a veszteség és hogy vajon képesek leszünk-e közösen együttműködve enyhíteni ennek mértékét. Mert ezt csak együtt tudjuk megtenni.

Hogy a Megrendelő ne csak a saját érdekénél hangoztassa, hogy ' ugyan már, legyen már az a szolgáltató emberséges és értse már meg, hogy nem miattam nem lesz esküvő, hanem mert nem lehet.' Legyünk annyira együttérzők, hogy ez kölcsönös és figyelembe vesszük, hogy az a bizonyos szolgáltató is ki van szolgáltatva a jelenlegi körülményeknek, ráadásul aki komolyan veszi az általa kínált és nyújtott szolgáltatást (legyen az akár fotós, videós, zenész, dekoratőr, cukrász......és még sorolhatnánk), magas minőségben szeretné biztosítani, lehet, hogy az életét csak ennek az egy tevékenységnek szenteli, az az magyarul ebből él.

Igen, a foglalóból is!

Mert a szezonális munka attól is szép, hogy egész évre kell kitermelni azokat a bizonyos anyagi javakat, hogy az év mind a tizenkettő hónapjában ki tudja fizetni a számláit, a járulékokat, stb. (pláne, ha egy családban mindketten ebben a szférában dolgoznak). Ebben segít a foglaló. Ami a Megrendelőnek meg azért is jó, mert a tényleges munka elvégzése után nem a teljes összeget kell neki kifizetni.

Az érem másik oldala pedig a szerződés, ami véd. Mindannyiunkat – a Megrendelőt biztosítja arról, hogy a kért munka magas színvonalon és időben el lesz végezve, a Szerzőt meg arról, hogy holt időben sem hal éhen és hogy lesz neki egy-egy biztos pont (munka és bevétel) az év folyamán.

Tisztában vagyunk vele, hogy életetek egyik legfontosabb eseményére hónapok óta készültök, rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt fordítottatok rá eddig is a megszervezésére és Ti is nagyon várjátok már.

 

Mi nem különben :-)

 

Mi is készülünk minden egyes esküvőre, mert szeretjük! Szeretnénk Veletek is együtt dolgozni, alkotni! Ezért is kérünk, hogy ebben a bizonytalanságban próbáljatok meg türelmesek lenni és higgadt döntéseket hozni az esküvőtök elhalasztásával kapcsolatban! Beszéljünk!! Első körben ne a foglalót kérjétek vissza, hanem próbáljunk olyan megoldást találni, ami mindannyiunknak megfelel! Vannak ötleteink :-)

 

Kattints az ötletekért!

 

Zsok Gyuri és Tündi, professzionális esküvői fotósok


 Naspäť do archívu