telefonTel: +421 907 753 501 emailE-mail: jurajzsok@gmail.com facebook instagram

Hogyan válasszak esküvői fotóst?

Hogyan válasszak esküvői fotóst?

Kedves Gyuri és Tünde!

,,Még 2015. végén az esküvőnkhöz kerestünk fotóst, de akkor sajnos nem Titeket választottunk. 2016.06.10-én volt az esküvőnk,viszont a választott fotósban hatalmasat csalódtunk. A képek színvonala nem éri el azt a szintet,amit vártunk volna. Nincs egy szép emlékünk a nagy napunkról,amit büszkén mutathatnánk bárkinek. Mivel a ruhák sajátjaink ezért arra gondoltunk,hogy kreatív képeket készítettnénk magunkról legalább. Érdeklődni szeretnék,hogy vállaltok-e ilyet és ha igen,mi lenne ennek az ára?,,

Ahogy a fenti levélből kitűnik, nincs könnyű dolga ma egy menyasszonynak a fotós választását illetően. Gombamód szaporodnak a magukat esküvői fotósnak valló nagyon olcsó fényképezőgép-tulajdonosok és ezért a kínálat hatalmas, ám ez sokszor a minőség rovására megy. Hogyan válaszz előre úgy, hogy aztán ne bánd meg utólag? Adunk két tippet:

 

eskuvoi_fotos_006.jpg


 - Kérj teljes esküvői albumokat

 - Kérj személyes találkozót


Miért kérjek teljes esküvői albumokat?

Néhány ,,jó,, képet ma bárki tud készíteni, hála a modern technikának illetve a 'fotosopp' határtalan lehetőségeinek. De nem mindenki képes egy 16 órás esküvőt úgy végig dokumentálni, hogy vissza nézve ismét átéld a nagy nap hangulatát. Ha átnézel legalább 5 teljes albumot, könnyebben el tudod majd dönteni, hogy ő-e az a fotós, akit szeretnél beengedni az életedbe.

Ne viszonyitsd az albumokat egymáshoz, hiszen lehet, hogy az egyik esküvő egy kastélyban volt, a másik pedig egy pajtában. Keresd a pillanatokat, a mosolyt, az érzéseket, a hangulatot, a szerelmet.

SZERETNÉK TELJES ALBUMOKAT MEGNÉZNI


Miért kérjek személyes találkozót?

(COVID-19 update - a világjárvány miatt kizárólag videochat-on tudunk beszélni Veletek - Messenger, Zoom, stb)

Lásd meg magát az embert, hiszen a kiválaszott fotósod lesz majd a Nagy Napodon a Te szemed. Kérdezz minél többet, bármiről, hiszen szóból ért mindenki. A szavaiból mi tűnik ki? Tapasztalt fotósról van szó, aki hosszútávon elsősorban a Ti érdekeiteket tartja előtérben? Vagy esetleg olyan ember, aki egy Nagy pénztárcának lát Titeket? Segítőkész vagy úgy kell belőle kihúzni minden szót? Az óráját nézi vagy szán Rátok elég időt?

 

eskuvoi_fotos_004.jpg

 

Kérj fotókönyveket és lapozd át az összeset. Egy esküvő képei vannak benne vagy esetleg több év gyümölcse? Kérdezd meg, hol készültek és hogyan. Amiről legutoljára kérdezz, az az ár – hogy miért, erről egy következő bejegyzésben írunk majd.


Ne feledd, minél több információt tudsz meg a leendő esküvői fotósodról és a munkájáról, annál könnyebben tudsz majd dönteni.

 

KÉREK SZEMÉLYES TALÁLKOZÓT

(COVID-19 update - a világjárvány miatt kizárólag videochat-on tudunk beszélni Veletek - Messenger, Zoom, stb)

SZERETNÉK TÖBBET TUDNI RÓLATOK


 Naspäť do archívu